Jedlé nádobí – ideální volba na grilování

Grilování je aktivita velmi oblíbená pro letní období. Po každé grilovačce však zůstane hora špinavého a mastného nádobí. Ne však, pokud si pořídíte jedlé nádobí. Pokud tedy patříte mezi vyznavače ekologie, chcete vyzkoušet zero waste, nebo si chcete jednoduše ušetřit práci s mytím nádobí, pak rozhodně jedlé nádobí vyzkoušejte.

Co je jedlé nádobí a jaké výhody nabízí?

Pro jeho výrobu se využívají vedlejší produkty objevující se při zpracovávání potravin. Patří mezi ně jablečná vlákna nebo otruby z pšenice. Díky těmto vedlejším produktům je možno vyrobit jednotlivé kousky nádobí, které jsou jedlé. Kromě toho do nich lze dát i horké nápoje nebo polévky. Vydrží v nich několik hodin bez rozmočení.

Jedlé kelímky se vyrábějí z vody, ovesných otrub, pšeničné mouky a cukru. Nemusíte se bát, že se vám rozpustí ještě dříve, než si stihnete pochutnat na horké kávě, čaji nebo kakaku. Jedlý kelímek odolává teplotě do 85 ºC a nápoj udrží po dobu 12 hodin. Začne křupat až 40 minut po kontaktu s vodou. Do kelímku si však můžete dát také zmrzlinu a ten se pak stane sladkou tečkou na závěr. Vzhledem k tomu, že jedlý kelímek neobsahuje žádné živočišné produkty, pochutnají si na něm také vegani.

Kromě jedlých kelímků naleznete v nabídce i další jedlé nádobí – jedlé talíře, jedlé lžičky a zvýhodněné jedlé sady.

I na jedlé talíře můžete servírovat teplé pokrmy. Dokonce je můžete dát do mikrovlnné nebo horkovzdušné trouby. V nabídce naleznete jedlé talíře o několika průměrech.

Na koho se obrátit?

Jedlé talíře a další kousky vhodné nejen pro grilování, ale také třeba na zahradní párty, dětskou oslavu nebo rodinné setkání, naleznete na webu jedlenadobi.cz. Kromě toho, že je jedlé nádobí ekologické, můžete jej sníst nebo použít jako součást kompostu. Nejen děti si jistě oblíbí jedlé lízátkové tyčky nebo koktejlová míchátka. Buďte tedy originální a ekologičtí a vyzkoušejte pro servírování pokrmů nebo nápojů jedlé nádobí.